IVECO

IVECO is ontstaan uit een fusie tussen een aantal Europese vrachtautofabrikanten, het bedrijf is met een productie van ongeveer 200.000 voertuigen per jaar, een van de grootste fabrikanten van vrachtauto’s, autobussen en dieselmotoren in Europa.

Het bedrijf ontstond in 1975 uit een fusie tussen vijf bedrijven die in Italië, Frankrijk en Duitsland gezeteld waren, te weten: FIAT Veicoli Industriali, Officine Meccaniche, Lancia Veicoli Speciali, Unic en Magirus-Deutz.

In de eerste jaren concentreerde het bedrijf zich op het integreren van de verschillende fusiepartners. In 1978 werd de eerste bestelwagen, de IVECO Daily geïntroduceerd. De vrachtauto Turbo volgde in 1981, en de Turbostar in 1984. In 1986 nam het bedrijf de Europese vrachtautodivisie van Ford over en in 1991 volgde het Spaanse Pegaso.

In 2018 richt de Specialist in IVECO zich met name op de IVECO Daily in al haar verschijningsvormen. Met het standaard ladder/vrachtwagen chassis, de robuuste aandrijflijn en het aanhangergewicht van 3500 kg heeft de auto een unieke positie op de markt. Door mijn lange ervaring in IVECO kan ik exact de juiste IVECO voor u vinden.